MADEN
Metaller ve madencilik sektörü, dünya çapında metal ve mineral rezervlerinin bulunmasına ve çıkarılmasına adanmış bir endüstridir. Küresel metal ve mineral rezervleri kar amacıyla çıkarılıyor ve daha sonra mücevher yapımında, endüstriyel uygulamalarda ve yatırımlarda kullanılıyor. Sektör, uluslararası alanda yer alan önemli sayıda firmaya sahiptir ve büyük gelirlerle faaliyet göstermektedir.
TEMEL ÇIKARIMLAR
Metaller ve madencilik sektörü, dünya çapında metal ve mineral rezervlerinin bulunmasına ve çıkarılmasına adanmış bir endüstridir.
Küresel metal ve mineral rezervleri kar amacıyla çıkarılıyor ve daha sonra mücevher yapımında, endüstriyel uygulamalarda ve yatırımlarda kullanılıyor.
Metaller arasında altın, platin ve gümüş gibi değerli metaller bulunurken endüstriyel metaller arasında çelik, bakır ve alüminyum bulunur.
Maden madenciliği, kömür ve elmas gibi değerli taşlar da dahil olmak üzere minerallerin çıkarılmasını içerir.
Kıymetli Madenler ve Endüstriyel Metaller
Metaller iki kategoriye ayrılır; değerli metaller ve endüstriyel metaller. Değerli metaller arasında altın , platin ve gümüş bulunur . Değerli metallerin nadir olduğu düşünülür ve bunlarla bağlantılı olarak yüksek bir ekonomik değere sahip olabilirler. Değerli metaller aynı zamanda değerlerini, ekonomik belirsizlik zamanlarında güvenli liman yatırımı olarak kabul edilen altın gibi kullanıldıkları şeyden de alırlar . Bazı değerli metaller endüstriyel ve imalat süreçlerinde kullanılmaktadır. Örneğin paladyum elektronikte kullanılır.
Endüstriyel ve ana metaller inşaat, imalat ve teknoloji endüstrilerinde kullanılır ve bakır, alüminyum, çelik ve çinkoyu içerir. Bakır ve çelik, özellikle Çin ve Hindistan'da imalatta yoğun olarak kullanılıyor. Bakır fiyatı, ekonomik büyümenin göstergesi olabileceği için yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Bakır fiyatları taleple birlikte artıyorsa, bu durum imalat faaliyetinin de arttığına işaret edebilir ve bu da küresel olarak daha yüksek ekonomik büyümeye yol açabilir.
1-Metal sektöründeki tipik faaliyetler arasında metal üretimi, metal ticareti ve metal yatırımı yer almaktadır. Gelirlerin çoğunluğu bu faaliyetlerin doğrudan sonucudur. Metallerin geniş bir kullanım alanı vardır ve pazar talebi arttıkça çıkarım da artar. Ekonomik faaliyet büyüdükçe endüstriyel ve mücevher kullanımı da artıyor; yavaşlayan ekonomi ise genellikle değerli metallerin yatırım amaçlı kullanımını artırıyor.
2-Mineraller ayrıca ağır endüstriyel kullanıma sahiptir ve ekonomik talebin madencilik büyümesini gerektirdiği durumlarda giderek daha fazla çıkarılmaktadır.
Maden Madenciliği
Maden madenciliği, kömür ve değerli taşlar gibi minerallerin çıkarılmasıdır. Kömür, tüm dünyada önemli miktarlarda üretilen önemli bir madencilik ürünüdür.
3-Bu mineral, küresel enerjinin yaklaşık %38'ini sağlıyor ve elektrik üretimi için büyük ölçüde kullanılıyor.
4-Çevresel kaygılar bazı ülkelerin kömür üretimini azaltmasına yol açtı, ancak gelişmekte olan birçok ülke ekonomik büyümeyi sürdürmek için ağırlıklı olarak kömür üretimini artırmaya güveniyor.