SAĞLIK/DEZENFEKTAN

Dünyadaki hemen hemen her ortam bakteri ve mikroorganizmaları barındırır. İnsan derisinin bir inç karesinde 600.000'den fazla bakteri bulunduğunu öğrendiğinizde şaşırabilirsiniz. Çoğu bakteri insanlara zararsızdır. Ancak patojen olarak adlandırılan hastalığa neden olan organizmalar tehlikeli, hatta ölümcül olabilir. Yakın tarihin en bulaşıcı ve tehlikeli hastalıklarından biri SARS-CoV-2 virüsünün neden olduğu COVİD-19'dur.

Tesisinizdeki yüzeylerde doğru türde dezenfektanları rutin olarak kullanmak, COVID, Grip (grip) ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların ve hastalıkların yayılmasını önlemeye yardımcı olmak açısından kritik öneme sahiptir. Piyasada çok sayıda dezenfektan türü bulunduğundan, tesisinizin sakinlerini en iyi şekilde nasıl dezenfekte edeceğiniz ve koruyacağınız konusunda bilinçli bir karar verebilmek için, bunların artıları ve eksileri de dahil olmak üzere nasıl çalıştıklarını anlamak önemlidir.

Dezenfektanlar Nasıl Çalışır?

Dezenfektanlar, cisimlerin üzerinde yaşayan bakteri, virüs, mantar, küf veya mantarları yok etmek amacıyla cansız cisimlere uygulanan kimyasal maddelerdir. Tanım gereği dezenfektan formüllerinin Çevre Koruma Ajansı'na (EPA) kayıtlı olması gerekir . Her dezenfektan formülündeki "aktif bileşen", genellikle hücrelerini bozarak veya onlara zarar vererek patojenleri öldüren şeydir. Aktif bileşenlere genellikle çeşitli amaçlarla diğer bileşenler yardımcı olur. Örneğin yüzey aktif maddeler, bir yüzeyin tutarlı bir şekilde ıslatılmasını sağlamak veya temizlemeye yardımcı olmak için bir dezenfektan formülüne eklenebilir.

Resim
X